Op 22 mei a.s. om 13.30 uur vindt in de rechtbank te Rotterdam opnieuw een regiezitting plaats in de strafzaak tegen Leon van M. Dit keer zullen in ieder geval de onderzoekswensen die de verdediging op voorhand aan de rechtbank en het Openbaar Ministerie kenbaar heeft gemaakt, besproken worden.

Cliënt wordt verdacht van de moord op Caroline van Toledo uit Oostvoorne in september 2005. Nadat hij eerder in 2008 door de rechtbank is vrijgelaten vanwege onvoldoende ernstige bezwaren, is cliënt in juli 2017 opnieuw aangehouden. De voornaamste reden hiervoor is de uitkomst van aanvullend DNA-onderzoek.

Cliënt ontkent iedere betrokkenheid bij het overlijden van mevrouw Van Toledo. Bij het aanvullende DNA-onderzoek en de uitkomst hiervan zijn de nodige kanttekeningen te plaatsen. In het kader van de onderzoekswensen zal de verdediging hierbij onder meer stil staan.

De rechtbank zal zich buigen over de onderzoekswensen van de verdediging en het Openbaar Ministerie. Dat betekent dat de zaak aanstaande dinsdag niet inhoudelijk wordt behandeld. Op dit moment is niet bekend wanneer de rechtbank de zaak wel inhoudelijk behandelt.

Pieter Hoogendam en Daan Cornelissen zijn de raadslieden in deze zaak.

Sdu blog: De tissuepapers: emoties in de rechtszaal?

Op 23 december 2019 verscheen op de website van Sdu de nieuwste blog van Daan Cornelissen en Marlies Loenen getiteld: ‘De tissuepapers: emoties in de rechtszaal.’ Emoties kunnen soms hoog oplopen in de rechtszaal. En dat is niet zo gek, want er gebeu … Lees meer