In Trouw is vandaag uitgebreid aandacht besteed aan het onafhankelijke forensisch onderzoeksbureau Independent Forensic Services (IFS) en zijn vertrek uit Nederland. IFS werd in 2003 opgericht met als doel het monopolie van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te doorbreken. Vanwege de ontwikkelingen op het gebied van DNA-onderzoek is het belang van forensisch bewijs in het strafrecht gegroeid. Zowel qua aanvullende mogelijkheden als qua interpretatie van DNA-onderzoek (vergelijk de onlangs gepubliceerde SDU-blog hierover).

In de afgelopen jaren heeft IFS in opdracht van het Openbaar Ministerie, advocaten en rechtbanken onderzoek gedaan naar bewijsmateriaal in talloze spraakmakende rechtszaken. Ook ons kantoor heeft in het verleden gebruik gemaakt van de deskundigheid van IFS.

Pieter Hoogendam heeft in het artikel desgevraagd zijn mening gegeven over het vertrek van IFS uit Nederland.

Het artikel is online hier te raadplegen.

Het verdiepende artikel (‘De markt van het zoeken naar DNA-sporen’) is hier te raadplegen.

Sdu blog: De tissuepapers: emoties in de rechtszaal?

Op 23 december 2019 verscheen op de website van Sdu de nieuwste blog van Daan Cornelissen en Marlies Loenen getiteld: ‘De tissuepapers: emoties in de rechtszaal.’ Emoties kunnen soms hoog oplopen in de rechtszaal. En dat is niet zo gek, want er gebeu … Lees meer