Op 10 september jl. verscheen op de website van BijzonderStrafrecht een gezamenlijke column van Steven Oosterhof en onze kantoorgenoot Marlies Loenen.

In deze column wordt stilgestaan bij de nieuwe Aanmeldings-, Transactie- en Vervolgingsrichtlijnen (ATV-richtlijnen) op Curaçao. In de afgelopen jaren heeft er maar beperkt strafrechtelijke vervolging plaatsgevonden voor fiscale overtredingen en misdrijven op Curaçao. Met de nieuwe ATV-richtlijnen, die in juli van dit jaar zijn gepubliceerd, moet daar nu verandering in worden gebracht. De bestrijding van fiscale fraude dient te worden aangescherpt. De publicatie van deze ATV-richtlijnen staat niet op zich; eerder dit jaar hebben Nederland en Curaçao nieuwe afspraken gemaakt in de strijd tegen belastingontwijking- en ontduiking. In een (intentie)verklaring is afgesproken om de belastingregelingen in lijn te brengen met de internationale standaarden om belastingontwijking te bestrijden.

In de column wordt ingegaan op de Curaçaose handhavingspraktijk en worden de ATV-richtlijnen vergeleken met het Nederlandse AAFD-protocol, een protocol dat voorschriften bevat voor de aanmelding en afhandeling van fiscale delicten, douane- en toeslagendelicten.

De column kunt u hier lezen.

Sdu blog: De tissuepapers: emoties in de rechtszaal?

Op 23 december 2019 verscheen op de website van Sdu de nieuwste blog van Daan Cornelissen en Marlies Loenen getiteld: ‘De tissuepapers: emoties in de rechtszaal.’ Emoties kunnen soms hoog oplopen in de rechtszaal. En dat is niet zo gek, want er gebeu … Lees meer