Op 17 april a.s. om 13.30 vindt in de rechtbank te Rotterdam een regiezitting plaats in de strafzaak tegen Leon van M. Cliënt wordt verdacht van de moord op Caroline van Toledo uit Oostvoorne in september 2005. Nadat hij eerder in 2008 door de rechtbank is vrijgelaten vanwege onvoldoende ernstige bezwaren, is cliënt in juli 2017 opnieuw aangehouden. Ditmaal op basis van DNA-onderzoek, verricht op verzoek van het Openbaar Ministerie.

Cliënt ontkent iedere betrokkenheid bij het overlijden van mevrouw Van Toledo. Bij het DNA-onderzoek zijn de nodige kanttekeningen te plaatsen.  Het voornaamste bezwaar is dat het onderzoek niet overeenkomstig de opdracht van de rechter-commissaris is uitgevoerd, waardoor ten onrechte enkel en alleen op cliënt is ingezoomd.

De zaak wordt op 17 april niet inhoudelijk behandeld. De zitting is aangemerkt als een regiezitting. De verdediging en het Openbaar Ministerie kunnen zo nodig nadere onderzoekswensen aan de rechtbank voorleggen. Eveneens zal de voortduring van de voorlopige hechtenis aan bod komen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Pieter Hoogendam en Daan Cornelissen zijn de raadslieden in deze zaak.

Column BijzonderStrafrecht: Nieuwe ATV-richtlijnen voor fiscale- en douanedelicten op Curaçao

Op 10 september jl. verscheen op de website van BijzonderStrafrecht een gezamenlijke column van Steven Oosterhof en onze kantoorgenoot Marlies Loenen. In deze column wordt stilgestaan bij de nieuwe Aanmeldings-, Transactie- en Vervolgingsrichtlijnen … Lees meer